Peter Holst Christensen

Indehaver, administrator

 

Peter Holst Christensen (Psykoterapeut, MPF., mentaltræner)

Ud over at være en af indehaverne af Centrums Fysioterapi & Rygcenter fungerer Peter Holst Christensen som psykoterapeut i klinikken. Han har desuden været mentaltræner i VHK og Odense håndbold i dameligaen, og arbejder dagligt med idrætsudøvere på højeste niveau i ind- og udland. Omdrejningspunktet i Peter Holsts arbejde er – uanset om det er i klinikken eller i sportens verden - at han med egne ord ”gerne vil hjælpe folk til at blive den bedste udgave af dem selv”. Det betyder, at han i samarbejde med sine klienter i klinikken sætter fokus på det fysiske og det mentale, og at udgangspunktet altid er den enkeltes verden og de problematikker, der kan fylde hos vedkommende.

Peter Holst Christensen arbejder tæt sammen med psykolog Johnny Olsson, som henviser til Peter Holst i tilfælde, hvor det er netop Peters kvalifikationer og meritter – også inden for sportsverdenen - som kan gøre forskellen for privatpersoner og virksomheder, der har brug for hjælp. Psykolog Johnny Olsson fungerer dermed som supervisor/sparringspartner for psykoterapeuten hos Centrums Fysioterapi og Rygcenter.

”Jeg kan godt lide at hjælpe andre. Kort og godt. Vi har kun et enkelt skud i bøssen, så det handler om at få det bedste ud af os selv og ud af det liv, vi har fået”, siger Peter Holst og fortæller, at nogle af de problematikker, som han møder i sit samtaleværelse i klinikken, f.eks. koncentrerer sig om menneskers udfordringer med stress, parforhold, sorg, traumer og andre former for kriser.

Peter Holst understreger, at selv om alle fysioterapeuterne hos Centrums Fysioterapi og Rygcenter generelt er gode til og uddannede i at lytte, og selv om der tit bliver løsnet op for psyken, når fysikken bliver behandlet på en briks, så henviser fysioterapeuterne til Peter i tilfælde, hvor de psykiske problematikker stikker dybere.

Længden på et samtaleforløb hos Peter Holst er individuelt, men strækker sig typisk over en håndfuld sessioner af hver en times varighed – børn dog kun en halv time ad gangen. Nogle forløb er længere end andre, og i hvert enkelt tilfælde vurderer Peter Holst i samarbejde med klienten, hvor ofte samtalerne skal finde sted – og herunder hvor mange samtaler, der skal til.

Peter Holst Christensen er uddannet fra Dansk NLP-Institut i Århus, og uddannelsen er den eneste, der er godkendt af Psykoterapeutforeningen. En 4-årig uddannelse med masser af træningstimer, og hvori Peter Holst også selv populært sagt ”har siddet i stolen” og modtaget terapi. Egen-terapi er således obligatorisk i uddannelsen til psykoterapeut.

 

Kompetencer

Livskriser

Stress

Traumer / sorg / chok

Mentaltræning